Hej! Pa ja sam zdrava!

Isčekivanja nalaza od operacije, iako znaš da je sve to izvađeno pitaš šta će biti sad. Uvijek se bojiš da uvijek postoji šansa za kemoterapiju. Bila je srijeda, dobijam poruku od rodice. Da mi je gotov nalaz, već se sad bojim. Kad saznajem doktorica je prezadovoljna, nije očekivala da će biti ovako dobar nalaz. Nema kemoterapije, ide hormonalna terapija i radio terapija. Završila sam sa kemoterapijama zvanično.

Sutradan odlazim na Klinički centar, uzimam nalaz i pitam za svoju doktoricu ali je ona trenutno na operaciji. Sačekaj do 13 – 13:30. Odem do onkologije da vidim šta se sad dešava kako dalje, ali moj onkolog je bolestan na bolovanju je. Govore mi sestre da dođem sutra da me ubace kod nekoga, da mi pregledaju nalaz. Odem da popijem kafu i da proučim ove nalaze. Koliko ja razumijem lijeva dojka je dobroćudna pa i lijevi limfni čvorovi su negativni. Desna dojka prije terapije tumor je 29 mm i kad su me otvorili 9 mm. Vidim piše limfni čvorovi su negativni i lijevi i desni. Vraćam se na Klinički centar, čekam još malo doktoricu i govori mi kako je ovo sve super. Najbitnije od svega kako su limfni čvorovi negativni, da sad počinjem da pijem tablete i ide zračenje. Zračenje može da sačeka nije problem, dok bih tablete trebala početi da pijem. Da se javim onkologu i radiologu. Kad završim sa zračenjem da dođem na kontrolu, ali kako god ako me ikad bude nešto zanimalo ja uvijek mogu doći kod nje. Odlazim od nje i nisam svjesna da je ovo sve gotovo i da sam ZDRAVA.

Petak je. Odlazim do Biroa, zatim ću gore na Klinički centar da popričam sa trenutnom zamjenom. Dolazim na onkologiju, govore mi da pokušavam prvo na radiologiju ako ne onda da se vratim kod njih. Odlazim na radioterapiju, objasnim sestri što sam došla i koja mi doktorica treba, ona ne može sad, rekla je da dođem u četvrtak oko 9 kod nje u kancelariju. Opet se vraćaj na onkologiju, oni govore sačekaj sad ćete primiti doktorica samo sačekaj malo. Dok su prošli svi naručeni mene proziva Nikolina možeš da uđeš. Ja joj objasnim sve i zamolim je da mi sve objasni šta piše na ovim nalazima. Danas sam htjela da zaplačem od sreće :

 • Lijeva dojka dobroćudna
 • Lijevi limfni čvorovi negativni
 • Desna dojka tumor se za 20 mm smanjio do operacije i to što je ostalo to su izvadili
 • Izvađeno je 12 čvorova nema nijedan maligne ćelije, nema malignih ćelija ni u rubovima nigdje – što znači limfni čvorovi su negativni, nema metastaza nema ništa
 • Da ulazim u super pozitivnu statistiku

I pitam je jel postoji šansa da je ostalo nešto 1 posto. Kaže ne, sve su izvadili i ti si sad čista. Kad čujete to sve želite zaplačete od sreće. Počinjem da od danas pijem hormonske tablete, prepisane su mi Avomit – Letrozol. I rekla mi zračenje će ti biti dok se ožiljak fino smiri i koža se smiri i onda možeš ti na zračenje. Do tada uživaj, budi pozitivna kao što si i bila.

I samo ponavljam u sebi Nina zdrava si, zdrava si, zdrava si, zdrava si, zdrava si. I znate jesam !!!!!!!! I tako sam ponosna na sebe, na svoje nove grudi, na svoje ožiljke.

#supergirl

11 thoughts on “Hej! Pa ja sam zdrava!

 1. Pozdrav Nina,imam 33 god,u martu mi je stihao ph nalaz invazivni karcinom dojke tripl negativan,na svoju inicijativu skinula sam obe i ugradila silikone,ph nalaz koji je stigao pokazao je da nema metastaza ni u tkivu ni u čvorovima,sutra primam drugi ciklus ac terapije,razumem te skroz i šaljem ti puno poljubaca i zagrljaja,samo hrabro,pozz iz Kragujevca.

  Like

  1. Hej 🙂 Drago mi je da si se javila. Kod mene je išla prvo kemoterapija pa operacija, ali te razumijem totalno.
   Kako podnosiš kemoterapije ? Ja sam baš u blogovima opisivala svoje iskustvo sa svim kemoterapijama, ako ti može pomoći pročitaj. Ako ti bude trebao razgovor ja sam uvijek tu, znam koliko to znači.
   I ja tebi šaljem puno poljubaca i zagrljaja.
   Ti si veliki heroj i budi ponosna na sebe.
   Pozdrav iz Sarajeva.

   Like

   1. Moj tumor je bio 25 mm,sve vreme su mislili da je benigno,nisu mi radili biopsiju,već su izvadili tumor inposlali na analizu,nakon mesec dana usledio je šok,karcinom dojke trostruko negativan,nije hormonski zavistan,ni her 2,uradila sam sve nalaze i sva snimanja sve je bilo u redu,otišla na privatnu kliniku i skinula obe dojke i desnu aksilu,nalaz koji ke stigao pokazao je da nema maligniteta ni u tkivu ni u čvorovima,mesec dana od operacije krenula sam sa terapijom,primila sam drugi ciklus,držim se,ostalo je još 2 ciklusa ac i onda slede taxoli,ovde su doktori podeljeni što se zračenja tiče,s obzirom da je sve izvađeno smatraju da nema potrebe ali otom potom,piši mi o tvojim iskustvima sa zračenja.Uspećemo,pobedićemo,tačnije već jesmo ljubim te puno.

    Like

   2. Znaš i sama kako je,simptomi gripa,mučnine,ali dobro je izdrži se. Svaka čast za blog,kada budeš rešila da napišeš knjigu računaj na mene,🙂❤

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s