NINA 1 : 0 GOVNO – Fuck you cancer, I am a winner !

Došao je dan za odlazak u bolnicu. Spremila sam sve što mislim da mi treba, koliko god si hrabra postoji jedna doza straha koja se ne može opisati i koliko god znaš da će biti sve okej. Imaš bezbroj pitanja u glavi.

Dolazimo na Klinički centar ( Glanduralna hirurgija ). Sestra uzima moje podatke, sve što je potrebno. Saznajem u tom trenutku nema posjeta, budem vam nekako žao jer sam svjesna neću vidjeti svoje i svi ljudi koji su vas htjeli vidjeti, znači taj dolazak. Ulazimo unutra, i tu nam govori da se moram pozdraviti sa tetkom i tetkom. Najteži pozdrav i zagrljaj ikad, koliko god su tu i tvoja su podrška. U ovoj borbi se ti boriš sam i svjestan si da se bliži taj momenat.

Ulazim u svoju sobu, čeka me jedna cimerica ona danas napušta sobu dok je druga na operaciji. Polako se spremaš na operaciju svašta misliš. Poslije skoro dva sata, vraća se druga cimerica sa operacije. I u tom trenutku sam vidjela kakva ću ja biti sutra, vjerujte ona je super bila. Svi vas upoznaju i govore vam da nije to ništa nije strašno, i sve to prođe i stvarno jeste tako. Upoznajem se sa cimericom, zove se Melisa i mogu samo reći svima želim kakvu sam ja cimericu imala. Poslije 22h nema ni jela ni pića zbog operacije.

Zaspala sam tu noć. Bude me ujutru mjere mi pritisak, i prvo me vode kod plastičnog hirurga da me označe ( kao u serijama ). Vraćam se u sobu svoju, daju mi odjeću za operacijsku salu. Presvlačim se, kolica dolaze po mene i vode me u operacijsku salu. Pošto nije u istoj zgradi, vozaju me lagano. Dovode me gore, dočekuju me svi ti doktori, sestre, tehničari. I svi su tako divni, osjećala sam se kao da gledam seriju ali ovaj put ja sam bila glavni lik u seriji i koja se nalazi na operacijskom stolu. Dolazi drugi hirurg i govori mi riješit ćemo jedno i drugo, i biće ovo sve okej. I to je sve što vam je potrebno u tom momentu. Dolazi anesteziolog, priča sa mnom i govori mi sad će ti se malo vrtiti i to je sve. I počinje lagano, ja sam samo zaspala. Budim se sljedeća scena, čujem kako me tetka zove, i tada znam napokon je gotovo. Operacija je trajala 4-5 sati.

Uvoze me u sobu, i počinju da me oblače. Ja im govorim za kompresivni grudnjak, to je bilo bolno oblačenje. Hladno mi je, hoću još jedan jorgan. Zatim me pokrivaju. Dolazi doktorica i govori mi, kako je poslala moje uzorke na analizu i da sad čekamo taj nalaz. Oblik iz lijeve dojke, pokazuje da dobroćudni tumor i što se tiče desne dojke odlično si reagovala na terapiju. I najbitnije od svega toga TI SI ZDRAVA ŽENA. Koliko god sam pod narkozom samo je to bitno da znam i samo sam zaspala.

Nakon 2-3 sata, se lagano budim. Čitavo tijelo vas boli, ali u tom trenutku shvatate šta ste prošli. Stavili su mi tri drena da mi se rana čisti i tada počinje borba sa oporavkom. Sve osjetim te drenove, implantate ( i vjerujte boli, nije tako jednostavno ). I počinje moje povraćanje, koje je trajalo sve do sutra kad sam izbacila svu narkozu.

Operacija je prošla uspješno, nosila sam drenove 10-tak dana. I samo sam čekala trenutak da dođem kući da se isplačem. Jer je gotovo, ja sam pobjednik ove priče i ja sam odlučila kako će biti. Od samog starta govno rekla sam ti do kraja 2019 sam zdrava i ispunila sam sebi to, jer sam vjerovala u to.

NINA 1 : 0 GOVNO

Jebala sam ti mater u svom fazonu, izabrao si pogrešne sise.
Veoma sam ponosna na sebe, i jesam svoj heroj.

#supergirl

One thought on “NINA 1 : 0 GOVNO – Fuck you cancer, I am a winner !

Leave a comment