Zračenje 3/25

Zračenje. Još jedna nova stepenica.

Zakazana sam za 31.07, prije toga sam obavila sve što je trebalo. Jer su mi rekli neću moći na more, dok ovo traje i da ne budem puno na suncu.

Ali prije nego sam krenula na zračenje, veliki broj žena mi se javlja govore nastavi da pišeš meni je puno pomoglo kako si opisivala kemoterapije, i saznala sam bezbroj divnih i hrabrih žena. I svakim danom upoznajem po jednu, nažalost ovo ” govno ” je postalo nešto kao gripa. Što kažem sebi, kažem i drugima nemoj se nervirati i stavljaj sebe i svoje zdravlje na prvom mjestu, a sve ostalo će doći na svoje.

Svi me pitaju jesi plivala sa novim grudima. Jesam i pravo da vam kažem, čudan je osjećaj. I dalje kad plivam nekako je drugačije, i zezam se barem neću potonuti. Volim pitanje jesi se navikla na nove grudi, kako nisam sad su kao moje. Mislim realno i jesu moje, ja ih platila.

I kako se približavao dan za zračenje, meni je sve trema bila. Jer je to nešto novo drugačije. I govori meni rodica, da ne ideš sama idem sa tobom. Dolazim na radiologiju, ima jedna žena koja isto čeka. Predajem ja svoj karton i ima crvenu naljepnicu. Izlazi jedan tehničar, koji se šalio sa mnom sve vrijeme i koji mi pomogao da pobjedim strah i tremu. Ulazim u tu prostoriju, imam sa sobom peškir. Ima taj krevet ( tako ga ja zovem ) stavite peškir legnete i onda tehničari namještaju tu mašinu oko vas da se vrti. Obilježe mi dio koji se zrači i to lagano počinje. Ludo nekako izgleda, definitivno je drugačije. Dolaze po mene, gotovo je. I sad ja naravno imam bezbroj pitanja, ovako :

  • Ne smijem se puno izlagati suncu, da nosim sad majice kratkih rukava i pamučne
  • Nema sunčanja narednih pola godine ( svakako ljeto ubrzo gotovo )
  • Ne smijem stavljati ikakve kreme, gelove na taj dio koji se zrači
  • Jedino što mogu da koristim je za kupanje koje nemaju u sebi ph vrijednost

Dan 2 : Dolazim na radiologiju, sad su mi odredili termin u period ujutru između 9 – 9:30, ako slučajno neću stići ili nešto da mogu javiti i ako imam ikakvih pitanja da se javim, oni su tu za mene. I vjerujte tako su divni, onkologija i radiologija je dio bolnice za sebe. Predajem karton, čekam da me prozovu, govori Nikolina Popović ulazim unutra ista procedura. Dolazim sa peškirom, stavljam na krevet i to se vrti oko mene. I ja sam slobodna, ja to gledam kao došla sam da se sunčam.

Dan 3 : Dolazim na radiologiju, otprilike dođem gore oko 9:10, ja do 10 završim otprilike. Ostavljam karton, prozivaju moje ime. Ulazim unutra, stavljam peškir na krevet i lagano, počinje mašina da se vrti oko mene i zrači to što treba. Nešto sam umorna bila, malo mi je falilo da zaspem. Ali srećom kratko traje. Govori mi tehničar, sad će biti i još kraće. Inače zračenje traje oko 5 minuta, dok je ovo malo duže jer nešto snimaju prva tri puta takva je procedura. I sad dolazi vikend, dva dana odmaram i onda opet od ponedeljka idem ponovo 5 dana.

I tako mi je drago što sam ovo počela, sve sam nekako čekala i onda ovo završim. I onda idu redovne kontrole.

Ps. Stupila sam u kontakt sa jednom divnom ženom iz Hrvatske, koja je objavila moju priču. I koja je mene oduševila sa idejom koju je napravila, jedan odličan i savršen projekat. Ovdje možete naći :

https://www.nismosame.com/vase-price/heroji-su-medu-nama/?fbclid=IwAR2pVWr-VydtDrq-Gbq3oGM9bGez2-PXdri_pTW27rT9cPCMhzPdF4QERZs

I za kraj VOLITE SE !

#supergirl

One thought on “Zračenje 3/25

  1. …super ideja za tu stranu za opsto dobro za sve pripadnice koje imaju potrebu od bolju informaciju…dodao bi da zene mogu da budu lepe simpaticne i pozeljne iako nemaju dobro zdravlje, …uostalom niko nije savrsen.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s