Taj ” običan ” petak

Saznala sam tumor da imam, najgori osjećaj. Ne znaš šta da misliš, naravno slijede sljedeća pitanja. Što ja ? Zar sam toliko loša osoba ? Ma daj, ovo se meni ne dešava ! Nina probudi se, ovo je samo ružan san, ne može ovo da se dešava meni. Uvijek sam se pitala kako djevojka napipa sebi kvržicu i da dobila sam odgovor.

Meni je u glavi, kako da svojima javim šta da kažem : ” Hej kako ste ? Eto samo da javim otkrila sam imam zloćudni tumor. Šta ima kod vas ? ”

Zovem tetku, objašnjavam joj šta mi je doktor rekao to je najgori osjećaj ljudima koje voliš i koji vole tebe da znaju šta te čeka. Borba je za tebe i za njih. U tom trenutku sam imala tu neku sreću, ironično je to dok ovo sve pišem.

Kolegica sa posla mi je dosta pomogla, znala je neke doktore tako da sam brzo došla do doktora. Ali prvo idem da uzmem taj nalaz, taj nalaz koji mjenja sve. Ulazim u kliniku sa tetkom, tu je doktorica čeka nas. Govori koji su sljedeći koraci i ja samo čujem konzilij. Šta je to ” konzilij ” ? Naravno saznajem šta je. To je neka vrsta sastanka doktora koji odlučuju kako će ići tok mog liječenja.

Vozimo se do kliničkog centra, ja se najiskrenije obraćam Bogu ali što ja. Jel stvarno mi se ovo dešava poslije svega. Ovo poslije svega ću napisati jednom od svoih blogova. Dolazimo gore na kliniku, dolazi doktor govori mi da skinem majicu da mi pregleda dojku i pipa ono što sam pronašla. Govori da je ovo definitivno operativno, ali prije svega se treba odrediti konzilij koji je tek u srijedu. Ali u toku svega toga moram uraditi magnet.

Dobijam odgovore, bice sve u redu. Nemoj da se sekiraš idemo korak po korak. Ali to u tvojoj glavi izgleda sve zamršeno, imam osjećaj da ću pući. Ne znaš kako da se ponašaš, ali si svjestan da moraš biti hrabar i jak jer to je tvoj život za koji se sad boriš kako znaš i umiješ. I kako sve više saznaješ postaje realnije koliko god to ne želiš.

I samo ponavljaš u sebi : ” You are a supergirl ”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s