8/4 – Još 4 taxola !

Završila sam sa sedmim taxolom i približavamo se osmom taxolu. Petak je, bila je plata. Odlučila sam sebe da počastim, zaslužila sam. Došla je subota, vrijeme je za šoping. Tu noć sam planirala da izađem sa rodicom, ali nije sve tako kao što planiraš. Taman krenule i nije to trajalo ni 5 minuta, ja sam ISKRENULA nogu. Nisam mogla nigdje samo smo se vratila kući, usput svratile do prodavnice nakupovale svega i kući lagano. Noć je bila savršena za Grey’s anatomy i grickalica. PS. za tu noć sam kupila majicu i naušnice, ali očigledno će biti za drugi izlazak.

Budim se ujutru, noga je natekla. Pomalo me boli, ali ovo nije prvi put. Dešavalo se i prije, pošto sam već nosila gips ali sa ovim zglobom je počelo prvi put dok sam košarku trenirala ( iako se to ne vidi po mojoj visini haha ). Dolazim kući, dan sam provela sa Popcornom ( gledala Gotham i Law&Order ).

Ponedeljak. Odlazak na posao. Mišići me manje bole, kako sam prestala sa ovim inekcijama, dosta je stvari nestalo hvala Bogu. Imam manje bolove, ali noge su i dalje teške, mrzim svaki put kad moram pješke uzbrdo ili uz stepenice.

Utorak je. Ustvari to mi je najdraži dan, jer tada ne idem doktoru, ništa me ne boli. Mogu sve, iako su mi trenutno stepenice najveći neprijatelj. Tu noć sam se počastila sa kaputom i još mnogim stvarima. I da iako mi svi hvale novu frizuru, ja jedva čekam da mi kosa poraste da je mogu vezati, fenirati. Volim svoju kosu, što brzo raste iz sedmice u sedmicu sve je veća.

Srijeda je. Dan za vađenje krvi, pomalo me brinu eritrociti. Dolazim u Dom zdravlja, ulazim u lift i vidim muškarca došao je sa ženom može se primjetiti da ide na kemoterapije. I dolazimo na odjel za vađenje krvi, pošto vidim da je slabiji od mene i vjerovatno više isrpljen. I govorim njegovoj ženi da ide prije mene, jer mogu da sačekam zaslužuje svu prednost ma šta god ljudi pričali, davali komentari. Ne prolaze oni što mi prolazimo, komentara će uvijek biti. Ima divnu ženu koja dolazi sa njim i koja mu je naveća podrška. Dolazim na red, čeka me moja sestra koja je najdivnija. Uvijek se pozdravi sa mnom, kako sam. Kaže vidjela sam za nogu, znaš kako si me prepala. Govorim ja nista ovo, malo povreda biće dobro. Govori ja ću te uvesti tamo, jer ne smije niko ništa da ti kaže ti imaš prednost. Nalazi su za dva sata. Dolazim po nalaze, uzimam sve je dobro ali su mi eritrociti malo ispod granice i malo me sekira. Odmah se pitam hoću li moći primiti terapiju sutra.

Četvrtak je, dolazi tetak po mene. Idemo na onkologiju. Ulazim u dnevnu bolnicu, ostavljam svoje nalaze. Čeka me moja starija prijateljica, koja isto čeka da počne. I znate kako mi popravi dan kad pričate sa njom, pričamo i govori kaže sva si mi lijepa samo tako nastavi. Neke male rečenice, poprave dan i osjećate se posebnim. Proziva moje ime, ulazim unutra. Sjedim i žena što je do mene, prvi put joj je danas počinje sa AC terapijom ( crvena ). Vidim da je sva isprepadnuta, znam kako je meni bilo prvi put. Polako joj sve objašnjavam, šta je čeka i šta bi trebalo da koristi. Da se ništa ne boji, sve će ovo proći i biće dobro. I da je sve individualno, da je sad sebi najbitnija i da pazi najviše na sebe. Zatim doktorica proziva moje ime, doktorica mi gleda nalaze, pita me za nuspojave spominjem sve što sam imala do sada i da sam primjetila da su mi otkucaji srca puno veći nego inače. Govori to ti je sve od taxola, ali za svaki slučaj do sljedećeg puta uradi EHO i EKG srca da vidimo šta se dešava ali to je sve od taxola. Zatim pitam je za nalaze, da su mi eritrociti ispod granice govori ovo sve i dalje super, jer šta ti sve primaš tebi su odlični nalazi, samo nastavi piti šta korstiš. Ja spomenem da mi je magnet 12.03 i da mi je bio uredan nalaz da ultrazvuk ništa ne pokazuje. Kaže znaš koliko je to divna i prelijepa vijest, rijetko je to kad od kemoterapije tako istopi to je odličan znak.U tom momentu se osjećaš posebno jer si svjestan da borba pokazuje dobre rezultate. Imaš pravo dobar organizam i imunitet, to ti najbitnije za kemoterapije. Prepisuje mi terapiju i goserelin ( inekcija za fertilitet).

Predajem svoje nalaze na blagajnu, obavila sam sve. Proziva me za kemoterapiju, ulazim unutra. Ima slobodan krevet, i biram krevet koji je bio moj prvi put. Svi tehničari i sestre se pozdravljaju sa mnom, kad dolazim svake sedmice znaju me haha. Ovaj put nije bio problem sa venom, iz prve su našli. Svaki put nekako bude drugačije. Ali ovaj put je bilo nekako težih pacijenata, kad čujete da jauču, teško dišu, povraćaju, jedva hodaju. Shvatite koliko ste sretni kad pogledate sebe kad imate minimalne nuspojave nasprem tih osoba. Lagano počinje terapija, nekako sam bila više da samo zatvorim oči tako sam se osjećala danas. Završavam, tetak dolazi po mene i idemo prvo da se naručimo za pregled srca, naručena sam u utorak u 13:30h. Zatim, krećemo kući lagano i naravno nena me čeka sa zagrljajem i poljupcima i sretna što me vidi. Odmah idem da spavam, budi me kad je gotovo jelo jedem završavam i idem spavati opet. Skoro cijeli dan sam spavala.

U prošlom blogu sam zaboravila napisati, prošle sedmice sam dobila DIVNU vijest. Curu koju sam upoznala, koja isto prolazi što i ja samo druga vrsta GOVNETA. Šalje mi poruku, radila je CT i UREDAN JOJ JE NALAZ, ima napretka i da je sve puno bolje i bolje. To su vijesti, koje vam poprave dan i koje vam daju joj više snage da se borite, budete jedni za druge i da to pobijedite. Par cm nije jače od nas.

Zvanično sam završila sa osmim taxolom, imam još četiri. BROJIMO SITNO.

#supergirl

2 thoughts on “8/4 – Još 4 taxola !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s