7/5 – Još 5 taxola !

Subota je. Budim se i tek tada sam shvatila da mi je nalaz uredan. HALO BONA NALAZ UREDAN ZNAŠ ŠTA TO ZNAČI. Tek sam u subotu bila svjesna šta se dešava. Tako sam nasmijana i sretna taj dan bila Ujutru ustajem, dolazi mi rodica i kako je bio lijep dan bio izašle smo da šetamo. Baš pričamo ovako smo prije 5 mjeseci hodale i kako sam bila ljuta gdje nisam mogla vjerujem da mi se ovo dešava. I shvatiš šta se sve izdešavalo za tih 5 mjeseci, koliko si se ti promjenio, koliko se život promjenio iz korijena i budeš ponosan na sebe. To veče izlazim sa rodicom, slavim rođendan čisto malo da obilježim. Od nje sam dobila knjigu koju sam već dugo htjela da uzmem Martina Mlinarević – Huzur.

Nedelja je. Moj rođendan, punim 27 godina. Nisam ni svjesna kako će biti ustvari naljepši i najdraži rođendan. Prvo idem kod jedne bivše kolegice, napravila nam je kafu i kad me dočekaju poslije sa tortom koju mi je napravila SUPERGIRL. Tako mi je dan uljepšala nisam mogla da vjerujem. Zatim dolazim kući, imam dogovor sa rodicom u 17h da idemo kod prijateljice. Zove me i govori da izađem da su ispred zgrade, ja nemam pojma šta su mi napravile. Sad ću saznati, izlazim ja ispred zgrade i dočekuju me moji prijatelji sa balonima i sa brojem 27, od sreće krenula sam da plačem. Grlim ih sve, stavili na mene da pise ” Birthsdaygirl ” i balone 27 da držim ( baš to jutro kontam da su mi ti baloni ) – zakon privlačenja. Zatim mi govore ima još, u autu smo i idu rođendanske pjesme. Ja sam tako iznenađena, nemaju pojma koliko sam sretna. Dolazimo u stan kod prijateljice, i unutra me čeka još iznenađenja. Unutra su mi pripremili sve i svašta i ulazim, snimaju me. I ima svega, od hrane, balona, torte, poklona, čestitke – koja ide ( Kad bismo ti mogli poželjeti samo jednu stvar to bi bila mogućnost da vidiš sebe kako te mi vidimo… Tada bi shvatila koliko si posebna SRETAN ROĐENDAN ) i tada ja počnem plakati. I shvatiš koliko je ljudima stalo do tebe, koliko te vole, koliko vrijediš, koliko si baš poseban. HVALA VAM SVIMA i koji su bili tu i nisu, napravili ste moj dan najposebniji, i da ovo je bio najljepši rodjendan. Bez vaše podrške ovo ništa ne bi bilo, volim vas.

Dolazi ponedeljak odlazak u Mostar kod Ediba, dolazimo i naravno veliki broj ljudi je već tamo. Proziva moje ime, govore mi kako se vidi promjena na meni kako dolazi svaki put ali da moram nastaviti koristit kao i sve do sada. Nema predavanja, čak naprotiv idemo i dalje se borimo. Sad sam dobila
Prahove
Med
Čajeve
Kapi
I dolazak opet za dva mjeseca. Dolazim iz Mostara i čeka me poklona iz BL veliki kutija sa raznim poklon. Najbolja prijateljica iz BL mi poslala poklon. Koji mi je popravio sav moj rođendan.

Dolazi srijeda vađenje krvi, čeka me moja sestra. Pošto sam ja joj ispričala za situaciju koja se desila prošle sedmice, govori sad ću te uvesti pa da vidim šta će ko da progovori ako smije. Sjedam da mi se vadi krv, iz lijeve neće niko baš su mi vene slabe, sve su slabije od terapije od svega isrpljene su baš. Unutra je igla bila pokušavala da nađe venu, ali neće nikako. Jednostavno neće krv da krene, onda smo krenuli iz desne i tada je krenula iz prve. Završavam nalazi su gotovi za 2 sata. Idem na posao, zatim na velikoj pauzi idem po svoje nalaze i sve je u redu, sve je u granici normala osim eritrocita koji su ispod granice ( donja granica ja 3.86 a meni je bilo 3.78) opet to nije toliko strašno.

Došao je četvrtak. Idem na onkologiju, ostavljam svoje papire i uputnice. Proziva moje ime, doktorica gleda moj nalaz ultrazvuka i govori kako su ovo odliče vijesti. Pošto je njihov plan da se radi masektomija sa silikonskim implntatima. Kako se ovo desilo, da bi trebao biti drugačiji plan ali da bi trebala biti konsultacija drugog doktora i zovnula je drugog doktora i čula se sa njim. Rekao da dođem, pošto on baš zna o dojkama. Idem na treći sprat, čeka me doktor i govori ti trebaš da zavriš ove sve cikluse da bude totalno djelotvorno. Što se tiče plana poslije kemoterapije, kako je on za to da se radi da se odstrani samo dio koji je bio zaražen i stavlja odrđen ” klip ” i izvade iz limfnih cvorova nešto neka 3, vjerovatno i ta koja su bila zaražena. I da bih trebala poslije 10-tog taxola da radim magnet. Da poslije magneta idu zračenja i hotmonolne terapije ( to su tablete koje pijem svaki dan i inekcije svake 4 sedmice ). Vraćam se opet u dnevnu bolnicu, doktorica određuje terapiju.

I završavam sve papire i ulazim unutra biram krevet. I lagano počinje borba sa traženjem vene, jedva nekako jer su mi baš oslabile. I sad lagano počinje terapija. I počinje priča sa ženama koje su isto tu, primaju terapiju i brže prođe vrijeme. I kroz priču govori žena pa tebe sam gledala, ti si bila na tv. Gledala sam tvoj prilog. I lagano završavam sa terapijom, sve ih pozdravljam i idem da se naručim za magnet. Čeka me tetka i idemo za magnet da se naručimo. Odlazimo gore, zatim. Dolazim ja i govorim da se naručim magnet kad me čeka pita :
– Zašto sad dolazite da se naručite?
– Zato što sam sa terapije.
– Zato što se naručuje do 2.
– Kako ja mogu znati da se do tada naručuje.
– Gospođo, onkološki sam pacijent i doktor mi je rekao da se naručim poslije 07.03 evo izvolite piše vam tačno sve.
– Kad druga sestra govori, da vidim to pokažite me.
– Samo da znate u avgustu imaju slobodni termini.
– Avgust ????? Kakav avgust nema šanse.
– Govori čekajte tu, sad da odem po svesku, i govori imate termin 12.03 u 19h.
-Hvala vam.

Tako da sad jedva čekanje za magnet da vidim kako će on pokazati. Dolazim kući, nena me čeka kući sa hranom i osmiijehom. Ispričam joj sve kako joj bilo. Tako da zvanično završila sam sa 7 taxola i imam još 5. Svake sedmice sve manje i manje terapija, tako sam sretna zbog toga. Kad vam je jaka želja, ostvari se.

#supergirl

2 thoughts on “7/5 – Još 5 taxola !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s