9/3 – Još 3 taxola !

Sitno brojimo sve sam bliže devetom taxolu.

Petak je. Ustajem, spremam se. Idem do Doma zdravlja, da uzmem svoje uputnice. Dolazim na pult i predajem knjižicu, isto neka žena došla. Govori gledala sam te na tv-u, divna si. Želim ti da ozdraviš i želim ti sve najbolje. Ulazim unutra, uzimam svoje uputnice i lagano idem na posao. Dolazim na posao. Završavam sa svojim radnim danom, idem kući tako sam umorna i tako želim samo svoj krevet.

Subota je. Ustajem, odlučila sam da hodam cijeli dan i da počastim sebe zaslužila sam poslije naporne sedmice sa taxolom. Prvo idem kod rodice, onda ću se lagano uputiti u SCC. Dan sam provela tražeći patike, naravno nijedne mi se ne sviđaju. Onaj osjećaj kad imaš zacrtano u svojoj glavi nešto ali jednostavno neće i ne možeš da nađeš. Lagano odustajem od toga, zatim se upućujem prema Konzumu kupujem tortu pošto drugarici pravimo iznenađenje – rođendan joj je. To je bila divna subota, sa lijepim dešavanjima.

Nedelja je. Ustajem i već se pripremam, znam da će biti bolna nedelja kao zadnjih sedam od taxola. Dan sam provela za laptopom za you tube i gledanje serija, volim ove nedelje kad samo ležiš i to je to. Kao i uvijek noge su mi teške i to baš, teško vam je ustati iz kreveta. Mrzim taj osjećaj, dođe vam taj trenutak kad samo počnete da plačete. I tako dan provedem u krevetu.

Ponedeljak je. Ustajem, spremam se za posao lagano. Iako sam odlazak, za mene je veoma bolan. Pogotovo kad idem uzbrdo ili uz stepenice. To su najbolniji momenti za mene, za moje mišiće, komplet tijelo za sve. Taj dan odlazim na Koševo, vrijeme je za moju inekciju Goserelin ( inekcija za očuvanje jajnika i fertilitet ) dolazim na onkologiju, dnevnu bolnicu. Ostavljam svoju knjižicu, izlazi doktorica govori da uđem lagano, objasni mi neke stvari koje nisam znala vezano i za inekciju i za moje GOVNO. Prepisuje mi inekciju, odlazim da mi daju inekciju. Prije toga ima procedura, moram do blagajne, dok čekam da mi papiri budu gotovi, dolazi jedna od žena što sam je upoznala preko fb koja ovo sve prolazi. Tako mi bude drago kad sretnete, te žene uživo. Za mene one su najveće heroine. Idem u sobu da primim inekciju, završavam i lagano se vraćam na posao.

Utorak je. Ustajem, spremam se za posao lagano. Danas u pola dva, imam pregled srca to jeste ide EHO i EKG srca. Tetak i tetka dolaze po mene. Odlazimo na pregled, malo sam čekala pošto je bilo dosta naručenih prije mene. Poslije nekog vremena proziva mene, ulazim unutra objašnjavam mu šta se dešava kako ima malo jače ubrzane otkucaje. Govori to ti je zbog lijeka, ali čim prestaneš da primaš lijek tvoje tijelo i organizam će da se regeneriše, ali da mi pregledamo za svaki slučaj. Gleda mi prvo kičmu i leđa, govori kriva ti je kičma i kao da je to jedan od uzroka kad dobijem kao ubrzano lupanje srca da bih trebala da radim vježbe za kičmu. Govori sad lezi na krevet, počeo štitnu da mi gleda – štitna je u redu. Ide prema jetri, govori malo ti je masna ali samo izbaci mliječne proizvode i pij sirutku i to će biti dobro. Bubrezi, mala zdjelica sve u redu. Sad prelazimo na srce, kaže srce ti je u redu. Imaš dobre otkucaje, sve je ovo u redu. Ali kad se ovo sve završi samo malo fizičku aktivnost ubaci i to je to. Što se tiče ovoga, ovo ide i sve će biti u redu. I naravno da hoće to znam i vjerujem u to. Taj dan dobijam poruku od jedne cure, koja se izliječila. Kako počinje da piše blog, želi da pročitam da vidim kako je i da planira nekad knjigu da napiše. Kkao ti bude drago, kad vidiš kakvih sve heroina ima. I poslala sam joj video moj da pogleda kad sam gostovala, kad mi sutradan od nje stiže poruka : ” Divna si ! Inspiracija i meni. Vjeruj! Kad mi ponestane snage, upalim ovo i fabričke postavke 🙂 Volim hrabre i jake ljude ”. Odavno nisam pročitala tako divniju poruku, volim ovakve ljude. Ona je meni popravila dan, kad znam da sam nekome inspiracija.

Srijeda je. Ustajem, lagano se spremam. Vrijeme je za vađenje krvi. Lagano krećem, idemo. Valjda neće biti problem sa venama, nadam se. Dolazim, gužva je kao i uvijek. Predajem knjižicu, pošto nema moje sestre koja me zna. Sad govorim ja sam onkološki pacijent, trebala bih krv da vadim sutra mi terapija. Trebaju mi danas nalazi. Zatim idem da vadim krv, vidim kako me ljudi gledaju. Jednostavno kažem, stojim ovdje jer imam prednost idem na kemoterapije. I uvijek će biti ta jedna osoba koja će vas gledati ” zašto ti ulaziš prije mene ” samo je pogledala u mene i slegla ramenima ono u fazonu eto kad već moraš. Bila je jedna fina nana, koja me pogledala. Govori, sad je baš isto jedna žena ušla koja isto ide na kemoterapije. Prozivaju, da uđe jedno – ulazim ja sjedim i govorim mu da mi vadi iz desne ruke pošto će prije tako naći venu. Izlazim, pošto nemaju reaganse za kreatinin moram ići privatno da uradim. Nalazi su mi gotovi iza pet. Izlazim sa posla, dižem nalaze i sve je u redu i kreatinin mi je dobar. Znači sve je dobro, odlično. Tako sam sretna zbog toga.

Četvrtak je. Ustajem. Spremam se za terapiju. Doručkujem, lagano se oblačim. Tetak dolazi po mene, dovodi me na onkologiju. Ostavljam svoje dokumente, proziva me doktorica unutra ulazim. Gleda moje nalaze, govori da mi se eritrociti povećaju i da ide na bolje. Da je danas deveti taxol i kako se približavamo kraju. Pogledala mi je nalaz od srca i govori ovo je sve dobro hvala Bogu. Piše mi novu terapiju i piše mi terapiju Goserelin za 4 sedmice koji pada 25.03. Izlazim iz ordinacije, ostavljam papire za blagajnu i čeka da prozove moje ime pa da krenem za terapiju. Ubrzo me proziva, zatim ulazim unutra i lagano počinje da terapija. Nisam imala problem sa venama, hvala Bogu odmah su pronašli. Kao i uvijek uspava me sinopten, lagano završavam sa terapijom. Završavam i idem lagano kući, nekako me je oborilo. Dolazim kući, kao i uvijek čekala me je hrana jela sam, malo sa nenom i odmah sam legla u krevet. I spavala sam skoro 4 sata.

Zvanično završila sam sa devetim taxolom i pripremamo se za deseti, to jeste za kraj taxola. Još malo. Sitno brojimo. Sljedeći taxol pada sljedecći četvrtak, 07.03 u 12h. Brzo će to, do tada uživam u sedmici u momentima. Idemo lagano ali sigurno do kraja i do pobjede, cilja mog da GOVNETA nikad više ne bude.

#supergirl

2 thoughts on “9/3 – Još 3 taxola !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s