NALAZ UREDAN !!!

Četvrtak veče, noć pred moj pregled obraćam se Bogu poslije dugo vremena. Znate kako, ja sam izgubila vjeru u Boga, kad sam tek saznala da imam rak pitala sam se da li postoji pogotovo kad prije toga izgubite roditelje. Ali ovu noć sam imala potrebu da se obratim Bogu i da se pomolim ono najiskrenije.

Budim se prije alarma, ako se uopšte može reći da sam ja spavala. Ustajem, spremam se i lagano idem do Doma zdravlja da uzmem uputnice. U dva mi je tek pregled. Tako sam se probudila sretna, vesela kao da će sve biti u redu. Dolazim na posao, puna neke pozitivne energije.

Znate kako ja nikad prije nisam vjerovala u zakon privlačenja ali zadnjih mjeseca počela sam da vjerujem itekako. Totalno sam se promjenila, primjetiš te stvari kod sebe poslije nekog vremena. Promjeniš sebe, ljude oko sebe. Shvatiš šta želiš.

Dva su sata idem lagano na pregled. Razmišljaš o svemu, šta ti može reći. I samo ti je u glavi, samo kažem sebi ili jesi ili nisi Supergirl. Ti si najveći heroj kojeg poznajem, budi ponosna na sebe. Realno može mi reći da se nije smanjio ili da jeste, treće opcije nema. Neće mi reći imaš rak to već znam, znači nema šokova.

Dolazim. Predajem knjižicu. Ulazim unutra, čekam da prozove moje ime. Prije toga bila je neka nana, sva tužna i rasplakana jer su joj cistu našli. Nano da ti objasnim imam 26 godina i RAK. Kamo sreće da imam cistu, bila bih najsretnija osoba na svijetu. Govori joj sestra, gospođo nemojte plakati nije to ništa strašno. Vjerujte ima gorih stvari. Daaaaa, evo upravo sjedi iza tebe i pita se šta je čeka na ultrazvuku. Ružan je osjećaj u želucu, šta mi može reći. Nenormalna nervoza. Prolazi mi sav taj proces kroz glavu, od trenutka kad sam saznala. Proziva moje ime, ulazim lagano se skidam i legla sam na krevet.

Ruka iznad glave. Gel na dojkama i možemo da počnemo. Gleda lijevu dojku nema ništa. Kaže ajd sad idemo desna dojka, sad gleda gleda gleda. I ide rečenica NEMA ŠEJTANA, NJEGA NEMA. Idemo opet, ja ga i dalje ne vidim. NEMA GA. Vidim ti samo cistu, jednu žlijezdu. Ma to nije bitno, nema tumora nema ga. NALAZ JE UREDAN, NEMA GA. NEMA GA U LIJEVOJ DOJCI UREDNO, NEMA GA U DESNOJ DOJCI. REGRESIJA JE POTPUNA. REKLA SAM DA ĆU DA TI JEBEM MATER I TO SAM URADILA. I nema ga u limfnom čvoru.

Doktor me je od sreće zagrlio. Hvala ti na ovome popravila si mi dan. Ne hvala vama, upravo ste mi dali najljepši rođendanski poklon. HVALA VAM. NIŠTA SE NE MOŽE POREDITI SA OVIM ŠTO STE MI REKLI. Pošto imam još da odradim 6 taxola, da dođem na kontrolu za 7 sedmica. Jedva čekam sljedeći četvrtak da pokažem doktoru nalaz.

NIKOLINA SRETAN TI ROĐENDAN. TI SI SUPERGIRL. TI SI HEROJ.

5 thoughts on “NALAZ UREDAN !!!

  1. Nikolina, veliki komentar bi mi izgedao neprimeren u ovom momentu. Samo ću reći da mi je mnogo drago što čitam da si dobro (ili bolje) i da ti iz dubine duše želim da budeš najbolje moguće ❤ 🙂 .

    Like

Leave a comment